Cugat Mèdia entra a la protectora per conèixer quin és el dia a dia dels voluntaris que tenen cura dels animals

La ubicació d’El Cau Amic és secreta des de fa un temps. Els responsables de la protectora animal van decidir treure qualsevol cartell que indiqués com arribar-hi perquè, sovint, es trobaven que la gent deixava gossos lligats a la reixa d’entrada o, fins i tot, els arribaven a llençar per sobre la tanca. Tot i aquestes mesures, el responsable Francesc Codonyés, assegura que “de tant en tant encara es troben alguna sorpresa“. El Cau Amic ha obert les seves portes a Cugat Mèdia per explicar i ensenyar com és el seu dia a dia i quin és el procés per adoptar. Allà, ara hi ha uns 30 gossos esperant a la seva nova família.

El Cau Amic és una Associació Protectora d’Animals des de l’1 de març de 1996. En aquests més de 25 anys de trajectòria, han treballat sempre de manera voluntària i altruista per donar auxili i acollida temporal a animals de companyia abandonats o perduts. Un dels responsables de la protectora, Francesc Codonyés, assegura que cada any els entren uns 50 gossos, s’adopten prop de 40 i uns tres o quatre moren per malaltia o perquè són vells.

Pel que fa a les despeses d’El Cau Amic, la gran majoria de les quals són de veterinari, es cobreixen gràcies a les ajudes ciutadanes. Codonyés explica les diverses maneres d’ajudar: donacions econòmiques o de material a punts concrets, apuntar-se al seu Teaming amb una donació mensual d’un euro, ser casa d’acollida per als gossos més grans i, evidentment, adoptar. L’associació també rep ajudes anuals de l’Ajuntament de Sant Cugat i de l’EMD de Valldoreix.

La tasca d’El Cau Amic tampoc seria possible sense la col·laboració de prop d’una trentena de voluntaris que ajuden, sobretot, passejant els gossos. Fa gairebé tres anys, quan el gos del Manu va morir, ell va decidir fer-se voluntari perquè volia continuar a prop d’aquests animals. El motiu principal va ser per “aportar” alguna cosa a El Cau Amic. “Al final, però, m’aporten més ells a mi, que jo a ells”, conclou.

Podeu veure el reportatge aquí 

Articles relacionats
Calçotada 2024
Calçotada del Voluntariat

Calçotada del Voluntariat 2024 El dissabte 17 de febrer s’ha celebrat la Calçotada del Voluntariat de El Cau Amic. Una ocasió fantàstica per conèixer-nos una