Entrarà en vigor la Llei de Benestar Animal?

Llei de Benestar Animal

Fa uns mesos us explicàvem l’aprovació de la nova Llei de Benestar Animal, i us indicàvem que seria aplicable a partir del 29 de setembre de 2023…

Les dues mesures principals que encara no seran d’obligat compliment són:

El Curs Obligatori Prèvia a l’Adopció: La llei contempla la necessitat de fer un curs abans d’adoptar un animal de companyia. Tot i que aquesta disposició figura a la llei, no podrà aplicar-se fins que s’estableixin les pautes i el contingut del curs en un desenvolupament reglamentari.
L’Obtenció d’una Assegurança de Responsabilitat Civil: Una altra mesura important que la llei planteja és l’obligatorietat de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil en ser propietari d’un animal. No obstant això, els detalls i les cobertures específiques d’aquesta assegurança encara no s’han establert en un reglament. Per tant, la seva implementació es retardarà fins que aquest reglament sigui aprovat.

Per quin motiu es produeix aquest retard?
La llei estableix un desenvolupament reglamentari en què s’han de concretar els aspectes més rellevants del curs, i les cobertures obligatòries de l’assegurança de responsabilitat civil. Com que aquest Reglament no ha estat aprovat – tot i que, segons informen, el text està redactat – encara no es podrà obligar als propietaris / adoptants.
Haurem d’estar pendents de l’activitat parlamentària, tot i que fins que no s’estableixi el nou Govern, no es podrà dur a terme la votació. Per tant, és previsible que aquestes obligacions no siguin obligatòries fins a 2024.

I recorda…
L’assegurança de responsabilitat civil continua essent obligatòria pels gossos de raça catalogada com “potencialment perillosa”.
T’aconsellem que consultis la teva pòlissa d’assegurança de la llar, ja que algunes companyies inclouen cobertures pels peluts!

 

Esther Company

Advocada