Qui som?

El CAU AMIC és una associació, grup d’amics dels animals, que voluntàriament i de forma altruista dóna auxili i acollida temporal a animals que ho necessiten.

Som l’Associació Protectora, que rescatem i cuidem gats, gossos i altres animals abandonats a Sant Cugat del Vallès, Mira-sol, La Floresta, Valldoreix i Les Planes. El Cau Amic és el seu refugi. Els estimem, els passegem, els cuidem i els reeduquem per a que puguin tenir una segona oportunitat en una bona família

Qui som

Missió

  • Rescatar i cuidar gossos, gats i altres animals abandonats a Sant Cugat del Vallès, Mira-sol, La Floresta, Valldoreix i Les Planes.
  • Promoure l’adopció responsable d’animals de companyia i sensibilitzar la societat sobre la importància del cuidat i protecció dels animals i del medi ambient. 
  • Fomentar el voluntariat i el compromís ciutadà en la protecció dels animals i la natura.

Visió

  • Un món en què no sigui necessari tenir refugis per a animals abandonats i les colònies de gats hagin desaparegut gràcies a la responsabilitat i el compromís de la societat. 

Valors

  • Amor i respecte als animals, la natura i el medi ambient.
  • Compromís amb la protecció dels qui pateixen, tant animals com persones.
  • Paciència i tenacitat en el cuidat i atenció als animals.
  • Responsabilitat en la gestió i ús dels recursos.
  •  Col·laboració oberta amb qui coincideixi en algun punt de la nostra missió, visió i valors. 

La nostra junta

Com tota associació constituïda legalment, disposem d’uns estatuts i d’una junta gestora formada per: 

ROSE MARIE MARQUÈS

Presidenta

ANGELA BALCELLS

Secretària i vicepresidenta

RAFAEL GARCÍA

Tresorer

Quan CAU AMIC es va constituir el 01/10/1996, en Associació Protectora d’Animals, es va definir amb les següents paraules:

“És voluntat de EL CAU AMIC donar un servei als animals, Companys de l’home, que ens donen de franc el seu afecte. Volem contribuir al desenvolupament de l’home com a ésser humà, que necessàriament suposa el desenvolupament del respecte vers la Natura i la Creació de la Vida. Per aquesta raó, volem tenir cura de la Natura i la Vida dels animals, i protegir-la per a millorar-la cada dia en la mesura de les nostres possibilitats de treball i influència. “ (1 de març de 1996).

Com Associació Protectora d’Animals, rebem anualment ajudes de les administracions locals, Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix. Encara ens queda molt camí per recórrer, però amb la vostra ajuda aconseguirem que cada animal tingui una llar on se l’estimi i pugui viure amb afecte i protecció.

No volem oblidar donar les gràcies de tot cor a tots els socis, padrins, empreses i persones anònimes que posen el seu gra de sorra amb aportacions econòmiques o en espècies, que ens permeten sufragar els costos de veterinaris, medicaments i alimentació.

Els espais de El Cau Amic

El Refugi i les colònies de gats.

El Refugi és en un espai natural a Valldoreix, i es va inaugurar a l’any 2007. Disposa d’una quarantena de places d’allotjament còmode pels animals. El seu fet distintiu és el ampli pati que disposa cada animal en el seu box. 

El Cau Amic també gestiona tretze colònies de gats que acullen un centenar de felins. En cada colònia hi ha el corresponent potocol de salut alimentació i esterilització,