El Cau Amic participa en el projecte ZUMBEEDOS

Projecte ZumBeeDos

Estem contents d’anunciar l’inici del nostre nou projecte col·laboratiu, ZUMBEEDOS, en col·laboració amb l’Associació Abejas Silvestres. A El Cau Amic, sempre hem estat compromesos amb la conservació de la biodiversitat i la protecció de tots els animals, i aquest projecte és un pas més cap a la realització de la nostra visió d’un món en harmonia amb la natura.

Què és ZUMBEEDOS?

ZUMBEEDOS és un projecte que se centra en la preservació i protecció de les abelles silvestres, una part essencial del nostre ecosistema. Les abelles silvestres, sovint passades per alt en comparació amb les seves cosines, les abelles mel·líferes, juguen un paper crucial en la pol·linització de plantes, contribuint a la producció d’aliments i al manteniment de la diversitat d’espècies vegetals.

Una Innovadora Caixa Niu per a les Abelles Silvestres:

Hem instal·lat una caixa niu especial que serveix de refugi per a les abelles silvestres en el mateix refugi on atenem els gossos abandonats. Aquesta caixa niu proporciona un espai segur i adequat perquè les abelles silvestres que ja viuen a l’entorn, facin el niu i es reprodueixin.

Aquesta iniciativa de protecció animal se suma a les Quiro-Caixes gestionades per ratpenats.org  i millora la coexistència harmònica de les diferents espècies en aquest extrem del Parc Natural de Collserola

Per què les Abelles Silvestres?

Les abelles silvestres són essencials per a la pol·linització de moltes plantes, la qual cosa contribueix directament al manteniment de l’entorn vegetal i la biodiversitat. A més, s’enfronten a amenaces com la pèrdua d’hàbitat, la sequera, i l’ús excessiu de pesticides, la qual cosa fa que la seva protecció sigui urgent.

Com pots participar?
L’Associació d’Abelles Silvestres és l’organització líder en la conservació d’aquests pol·linitzadors. La seva experiència i compromís són una garantia per a l’èxit de ZUMBEEDOS.

T’animem a unir-te a nosaltres en aquest emocionant viatge i contribuir amb alguna de les propostes cap a la preservació de les abelles silvestres que trobaràs ben detallades a https://www.abejassilvestres.es/projects/file

1 Guarda les tisores. No fer res: deixa que la naturalesa segueixi el seu curs i no intervinguis en el creixement del teu jardí o hort.
2 Redueix els químics. No utilitzar plaguicides: els productes fitosanitaris poden danyar les abelles i altres insectes beneficiosos.
3 Deixa sol nu. Deixar zones de terra sense cobrir: les abelles solitàries necessiten superfícies sorrenques o de terra sense cobrir per nidificar.
4 Planta flors silvestres. Les flors autòctones ofereixen un gran suport a les abelles en cerca de pol·len i nèctar.
5 Cultiva hortalisses. Cultivar varietats de plantes que ajuden a mantenir la biodiversitat hortícola: els cultius que més es veuen beneficiats per les abelles silvestres són síndria, meló, moniato, coliflor, col, ceba, all, cogombre, albergínia, cacauet, gira-sol, maduixa silvestre, pebrot, pastanaga, carabassa, carabassó, mongeta verda, pèsols, faves i tomàquets.
6 Planta fruiters. Plantar arbres fruiters i altres arbres que les abelles silvestres estimin: els arbres són una excel·lent opció per mitigar els efectes del canvi climàtic i ajudar a conservar la biodiversitat d’abelles.
7 Aprèn a crear nius per a Megaquílids, Ceratines, Xilocopes i Abellots. Crear una caixa niu per a les abelles: les abelles solitàries nidifiquen en escletxes de la fusta, tiges buides de plantes, canyes buides i fins i tot en closques de caragol abandonades. Pots crear la teva pròpia caixa niu utilitzant canyes seques i materials com fusta o palla.